Eroin bağımlılığı ve cilt lezyonları: bir olgu sunumu - Ünver, Hatice; Tural, Ümit (Journal of Dependence, 2015)
Eroin bağımlılığının toplum ve birey açısından pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. İnhalasyon, dumanını içmek ve enjekte etmek dahil birçok yolla alınabilen eroini uzun süre kullanan bağımlılarfarklı pek çok enjeksiyon yeri bulabilmektedir. Damar yolu problemi olan bu kişiler subkutan doku ve kas içi enjeksiyona yönelebilmekte; bu enjeksiyonlar pek çok tıbbi soruna neden olabilmektedir. Bu olgu sunumunda yaklaşık 10yıldıreroin kullanımı öyküsü olan hastanın bacaklarındaki subkutan dokuya ve kaslarına enjeksiyon yapması sonucunda gelişen lezyonlar, tedavi ve yaklaşım planı, psikiyatri yataklı servisindeki takip süreci tartışılmıştır.