Madde kullanım bozukluğu olan hastalarda bilinçli farkındalığın tedavi motivasyonu üzerindeki etkisi - Tanrıkulu, Ali Baran; Kayaoğlu, Kübra (Journal of Dependence, 2024)
Amaç: Bu çalışma madde kullanım bozukluğu olan hastalarda bilinçli farkındalık düzeylerini ve bunun tedavi motivasyonuna etkisini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır.Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki bu çalışma 184 madde kullanım bozukluğu olan hastayla gerçekleştirildi. Veri toplama sürecinde Kişisel Bilgi Formu, Bilinçli Farkındalık Ölçeği (BİÖ), Tedavi Motivasyonu Anketi (TMA) kullanılmıştır. Bulgular: BİÖ ile TMA düzeyleri arasında pozitif yönde yüksek düzeyde bir ilişki olduğu görüldü (r: 796, p
Keywords: Bilinçli farkındalık; motivasyon; madde kullanım bozukluğu; tedavi